Sylvia van Swaaij coach

Over mij

Mijn naam is Sylvia van Swaaij.
Getrouwd met Yvo, moeder van Fay & Ilan. We zijn alle vier hoog sensitief (HSP)

Ik ben afgestudeerd laborante en opgevoed door een beroeps-militair. Heel rationeel allemaal dus.
Desondanks speel ik al zo lang ik me kan herinneren met energie. Vooral op school vond ik kwantumfysica mega interessant.

Altijd heb ik gedacht dat ik een super leuke moeder zou zijn. Ik hou nog steeds van schommelen en van de glijbaan af gaan 🙂
Maar toen Fay werd geboren zat ik niet bepaald op een roze wolk. Er kwam zo veel op me af en de ontwikkeling van mijn kind verliep niet volgens de boekjes. Ik vond het moederschap eerlijk gezegd best zwaar. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Therapie hier, therapie daar. We zijn inmiddels heel wat jaren, diagnoses en conclusies verder.
Ja, mijn kind heeft autisme. Dankbaar dat ik daar nu voor ben! Zij is een grOte bijdrage aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik heb zo veel via haar mogen leren, ontdekken en ontwikkelen. Maar vooral ook mogen ZIJN!

Mijn motto is: iedereen lachend het leven door! En zo word ik heel blij van het mogen begeleiden en coachen van anderen mensen naar meer rust, balans en overzicht.

Als ervaringsdeskundige – hoog sensitief persoon en moeder van een kind met een beperking – loop ik graag een stukje mee op jouw pad van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Nog meer weetjes

Als kind heb ik heel veel last gehad van mijn capaciteiten als hoog gevoelig mensje. Ik begreep totaal niet welke pijntjes, gevoelens en gedachten van mezelf waren en wat ik gewaar was van anderen. Ik raakte in de war door de hoeveelheid informatie die continu op me af kwam. Wat is nu van mij? En wat is nu van een ander? Onbegrensd leek het wel en ik kon het niet stop zetten. Ik was down, een lastige tiener voor mijn ouders en stompte mijn bewustzijn al heel vroeg af door middel van softdrugs. Ik zette me enorm af. Ik was er van overtuigd dat we hier op aarde niet vanuit vrijheid konden leven. Vond het maar een sombere wereld.

In 2008 richtte ik De Lachcoach op. Als geen ander weet ik hoe het is wanneer er bar weinig te lachen valt. Mijn wens om meer positiviteit, lol, plezier en de kracht van de lach de wereld in te brengen was groots.
Lachend het leven door! werd mijn motto met thema’s als: ‘Lachend SAMEN’, ‘Vrolijk OPVOEDEN’, ‘Lachend GELD VERDIENEN’ en ‘BLIJ met je LIJF’ 🙂
Wanneer heb jij voor het laatst hard gelachen!?

In 2014 richtte ik your-flow op. Een coaching programma voor vrouwen die de balans kwijt zijn geraakt tussen werk-gezin-relaties en tijd voor zichzelf. Ook dit programma ontstond vanuit de ervaring dat vooral moeders van kids met een label (ADHD, OCD, ADD), net als ik, bizar veel uitdagingen ervaren.

Hoeveel zwaarte kan jij loslaten zodat je steeds meer vanuit flow kunt gaan leven en weer kunt genieten van alles wat het leven te bieden heeft!?

Ik hou van alle coaching en bewustwording processen waarin ik jou mag verbinden met wie jij werkelijk bent.

Zodra je JA tegen jezelf zegt en je steeds bewuster wordt van het feit dat jij een oneindig wezen en krachtige creator bent, dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

Mijn specialisaties

Waar komen mijn kennis en vaardigheden vandaan? Welke trainingen en opleidingen heb ik zoal gevolgd?

Wheel of Consent Student (2023)
Like a Pro training van Betty Martin
Werken met de vier componenten: geven, ontvangen, nemen en toestaan.
Leren grenzen aangeven in relaties en op het werk.
Aanbieden van tools om empowerment, veiligheid en verbinding te ondersteunen.
Access Consciousness (2021)
Stress release, Burn Out Preventie
Access Bars® & Energetic Facelift, Verbal Clearings en alle andere energetische lichaamsprocessen vanuit Access Consciousness
(BP, BF, AFP, AFF, Foundation, COP, ESB)
Essentiële Oliën Specialist (2019)
Natuurlijke zelfzorg, AromaTouch massage, Happy Kids Massage geur & beleving, essentiële oliën workshop en webinars – dōTERRA
Certified Laughter Yoga Teacher (CLYT) (2015)
Training gevolgd in India
bij Dr. Madan Kataria
(de lachgoeroe himself ;-)) opgeleid tot Opleider Lachyoga Docenten. Train de trainer
Straight Line Leadership (2013)
Als een van de eerste in Nederland, 15 maanden training en coaching gevolgd in deze technieken. Sindsdien ben ik mij blijven ontwikkelen op dit vlak, Creërende Coaching
Energetisch Coach (2015)
Energetisch coaching,
Mindset trainingen, Blokkades opheffen. Ervaar meer vrijheid & blijheid, een leven vanuit Flow
Mindfullness Trainer (2010)
Bewust Zijn
Kracht van het Nu
Zorg & Aandacht bij de dingen de je doet
Innerlijke rust, Meditatie
Coping mechanismen
Pijn behandeltherapeut (MEM) (2010)
Micro Electro Methodiek, opleiding pijn behandel therapeut (MEM), Verdieping Triggerpoints
Certified Laughter Yoga Leader (CLYL) (2008)
Training lachyoga begeleider, Lachyoga sessies, geven van Lachworkshops
Emotioneel Welzijn Coaching (2007)
Emotioneel Evenwicht, Roy Martina, Emoties de Baas blijven, Persoonlijk kracht, stressvrij leven met Instant Release Technieken
Theta Healing (2006)
Theta Healing,
Heel je verleden, herstel op celniveau (DNA), herschrijf jouw verhaal, blokkades opheffen fysiek, emotioneel en energetisch
En meer!
Als Tiener volgde ik al diverse workshops en trainingen zoals EFT, werken met de Biotensor, gaf ik healing sessies en was ik zeer geïnteresseerd in het Universum, kruiden en edelstenen.